shautuvai

kazkada skaiciau straipsni (atsiprasau, siame kompiuteryje niekaip nerandu lietuvisko raidyno) apie tai, kaip mama kilniai augino, o gal svajojo kaip augins, pacifista sunu. nepirko sautuvu, ginklu, norejo kad vaikas butu svelnus, neagresyvus, taikus ir visa kita. grazu. ir ilgai tikejau sia ideja.
siandien suprantu kad ne paciame ginkle ar daikte esme. gal vyriskoje prigimtyje... nesu maciusi pirkti sautuvo. neturim namie ne vieno, niekada apie tai nekalbame, siuolaikiniu multiku vaikai mato labai mazai.. o sautuvas Jonui - vienas geriausiu daiktu... miske paima didesne dvisake lazda, kad patogu butu laikyti - sautuvas. namie surado maza, y raide, vos keliu cm - sautuvas. 'shausiu'. netikiu, kad nebe taikus vien del to kad viduje turi poreiki 'saudyti'. ir gal dar anksti sakyti kad issovus kitam skauda. bandziau, nesuprato... kuo tikiu, tai sveika ir labai skirtinga visu prigimtimi bei lytimi. igimtas lytiskumas. jei butu mergaite, gal rasyciau ir mastyciau vel kitaip, bet siam kartui taip :)

Comments

xena said…
gal darže prisižiūrėjo?
pas mus kieme viena mama skundėsi - ji irgi vaiką augina be šautuvų, bet tas turi tokį draugą, tai tas draugas "geras berniukas" visada savo draugui duoda atsarginį šautuvą :D
ugne said…
:)
greičiau per tv.. bet šaudo viską, ką gali, ir su kuo gali. dar ypač svarbu garsas išleistas...
Valentina said…
nu tikrai. man irgi toks klausimas iškylo. pas giminaičius sodyboje mažius rado šautuvą, ir su juo lakstė ir sakė "pah, pah"... Niekaip neatrišau iš kur tas, nors filmukus žiūrim gerus (teletabius ir einšteinus). kol kas sumąstėm, kad tai iš mūsų kokių filmų atėjo (kai tv įjungtas, bet lyg niekas ir nežiūri).

Popular Posts