apie sausą kosulį

iki šiol straipsniuose apie kosulį paprastai skaitydavau tik tai, kas aktualu. drėgnas kosulys. visa kita - lojantis (na, kartą buvo...), sausas buvo neaktualu. apie drėgną, atrodo, jau žinau daug, kaip gydyti, kokius vaistus naudoti ir t.t. o šį kartą gana skaudžiai, savo sveikatos atžvilgiu, susidūriau su sausuoju kosuliu. viduje lyg ir suprantu, kad netinka skystinantieji sirupai, o kokius naudoti nežinau,namie tokių nėra. iki vaistinės toli. na, vaistinė dėl savęs visada toli. šeima lengviau rūpintis.
taigi. sausą kosulį, įvardijamą kaip neproduktyvų kosulį, būtina slopinti. pvz.paxeladine. pirmas tris keturias dienas, vėliau tik ima kosulys skystėti, tada, gerokai vėliau, reikia skystinančių priemonių. plečiantys vaistai, tokie kaip ventolin, ir visiškai neveiksnūs. kaip suprantu, visų pirma dėl to, kad sausas kosulys dažnai tracheito ar gerklų uždegimo požymis.
iš to, kad įrašo tema apie ligas, jau aišku, kad Jonas šią savaitę namie. užkrėčiau.

Comments

xena said…
aš tai visus kosulius (ir sausus ir drėgnus) gydau inhaliacijomis arba garinimu. su soda arba eukalipto eteriniu aliejumi. nežinau ar išgydo, bet kuriam laikui simptomus tikrai palengvina.
sveikit
ugne said…
taip inhaliacijos gerai, tik obstrukcinio bronchito nelengvina. hm, gal reikia eiti pasigarinti.. tik Jonas labai pries... kosulys is dregno pasidare sausas, ir panasu kad temp noretu kilti..

Popular Posts