metinuko raida

susiradau kelet1 straipsniu apie metu vaiko raida, paskaityti ar viskas mums gerai. (tiesa, kazkur radus buvau mamos komentara - Lietuvoje gydytojai stebi vaikus ir sako - jusu vaikas veluoja ta ir ana daryti. uzsienyje niekada nepasakys kad veluoja, laiko remai suteikiami didesni ir labiau akcentuojama kas mokama daryt)
Vaikas stebi tėvus ir bando juos pamėgdžioti. - juokingiausia kai Jonukas megdzioja Urte. bando paisyti and lapo popieriaus piestuku ar flomasteriu. ir bando jos karuna uzsideti sau ant galvos. smagu man vis rasti ji bandanti tai :) garsai kuriuos sako - pa - visai naujas, vis stebiu ar cia opa reiksme ar kokia kita. ir daug vartoja - a, ka, te, ate. ir visokiom intonacijom, sakyciau gana vyriskom ir garsiom. laiptais moka ropoti, vaiksto i stumduka isikabines ir uz ranku laikomas, viena ranka dar sunkiai. dainuot patinka. ir muzika uzleidus, ploja.
turim registruotis pas genetike ir psichologa raidos ivertinimui, tai is anksto apziurejau, lyg ir atitinka vaikas standartus.

Comments

Popular Posts