kampilobakterioze

pirma karta isgirdau toki susirgima. kampilobakterioze. lietuviskiau - vakuumine bakterija.

Jonas jautriausias sveikatos prasme, visos zarnyno bedos ir ligu ratai musu seimoje prasideda nuo jo. pakilo nakti auksta temperatura, virs 39 gerokai. skundesi kad akyse zalia ir raudona, tas mane isgasdino. ir skauda pilva. pilva skaudejo ir likusia diena su temp, poliklinikoje gydytoja itare arba slapimo takus arba apendicita. nusiunte i stacionara. visa savim bandziau priesintis, atrodo praeis ir be ligoniniu, bet nuvaziavom. chirurgai greit pasake kad neapendicitas, echoskopas rodo zarnyne uzdegima. pediatre primygtinai siule gultis ir tirtis. dvi naktis prabuvome ir isleido namo. infekcinis skyrius pilnas ligoniu, mes pakankamai sveiki, tad buvo baisu neuzsikresti rimciau. diagnozei pagristi tyrimu nedare - ismatu paselio nebuvo prasmes imti, nes nei veme, nei viduriavo. temperatura nukrito. isleidziant gydytoja kalbejo apie vakuumine bakterija, kuria ji itaria. prisedau dabar daugiau pasiskaityti - 'prasideda temperatura ir apendicito priepuoliais... '.
naujas mano atradimas sia vasara - biseptolis - antibiotikas sirupas, naikinantis zarnyno bakterijas. israsant paskyre 3d gerti. tetis musu pradejo skustis pilvo skausmais, siunciu i virtuve biseptolio paimti..
kaip uzsikreciama? dazniausiai - per nepakankamai gerai apdorota mesa, ypatingai vistiena - ana savaite penktadieni ar sestadieni pietums kaip tik valgeme vistienos kepeneles...

Comments

Popular Posts