kalba toliau

Jonas pradėjo naują etapą savo žaidimuose, nė nežinau tiksliau kaip įvardinti, vaidybiniai bendravimo. dabar pasiima porą veikėjų, ir kalba už juos. tinka abi rankos, kurios kalbasi tarpusavyje apie tai kur nori eiti, žaislai - lėlės, meškinai, pasibendraujantys ir pažaidžiantys kartu. turbūt tai susiję ir su drąsesniu jo pačio kalbėjimu ir ilgesniais pasakojimais. žodžiai nėra aiškūs, pirmąsias raides vis dar nuima (ažiuoti), arba maišo (moklykla), bet su 5-6 sakiniais pasako rišlią kalbą. ir, retsykiais man atrodo, kad pats tuo džiaugiasi. sunku, kai aplink visi daug ir greitai kalba, o jam nesigauna. tekdavo vis įsikišti į mūsų diskusijas su topiniu, visur (ne)tinkančiu sakiniu 'galima eiti į lauką'.
Kai pasakoja Urtė, įsiterpti vis dar sunku, bet galima aktyviai dalyvauti pritariant: taip, tiksliau tep. Kalbam skype su jais, Urtė pasakoja, kad pavalgė ir eis į lauką, Jonas: tep. Urtė vėl pasako porą sakinių, Jonas: tep.
pradėjau žaidimais, baigsiu apie kalbą :)
aną dieną mašinoje, jau beveik įsukant į kiemą, klausiausi dialogo. Jonas prisiminė kiek jam metų (šiuo metu intensyviai mokosi lankstyti 2-3-4 pirštų kombinacijas), rodo 'man tiek metų'. Urtė: parodyk. Jonas: tiek. Urtė, ne tau du, reikia taip rodyti. Jonas: taip? Stebuklinga man kaip iš mažmožio jie abu išvysto dialogą ir ryšys yra visada. noras bendrauti, atsakyti, gilintis į kito kalbą.

Comments

Popular Posts