Pasakos

gal reiktų įrašą pavadinti pasakų evoliucija. mūsų tėtis kasdien pasakoja vis kitokią pasaką, kuria ją iš karto vietoje, kartais papuošdamas tai dienai aktualiais niuansais. pagirtina. Jonas ir ėmė daryti panašiai. Jo pasakų ilgis apie du sakinius, tačiau juos reikia kartoti mažiausiai 4 kartus :) Ryškiausiai man įstrigo kelios. Pirmoji pasaka buvo sukurta vasara: "važiuoja traktorius". tekstas: važiuoja traktorius. traktorius važiuoja, važiuoja traktorius. nėra benzino, važiuoja traktorius.
kita pasaka, šiek tiek kopijuota: "seniai seniai gyveno..." . ir beveik viskas. kartais pasako meškinas, kartais jonas, tačiau, esmė yra lėtai ir aiškiai pasakyti 'seniai seniai'.
šiom dienom einamoji pasaka yra "mama išėjo namo. tėtė išėjo namo". vis nepagaunu kodėl namo, perklausiu gal į darbą? ne, namo. sako lėtai, aiškiai ir visada pakelia ranką į viršų, delnu aukštyn, lyg prabėžtinai aiškindamas..
va su tokiom pasakom užmiegu :)

Comments

xena said…
kaip norėčiau gyvai pamatyt :)))))
ugne said…
pagaliau galutinai išaiškinom 'išėjo namo' paslaptį. Jonas pagaliau pripažino kad tai - 'parėjo/grįžo namo'. kas aktualu vaikui, tą ir pasakoja. 'mama parėjo namo, tėtis parėjo namo'... nemėgsta vaikai tėvų darbų.

Popular Posts