bronchitai

turim ilgą nuolatinių bronchitų istoriją, pagaliau po paskutinių dviejų obstrukcinių bronchitų nuėjome pas pulmonologę. išvada: šiuo metu visiškai sveikas, tačiau kai ateis naujas virusas ir vėl bus bronchitas, gydymas iš esmės turi keistis.
seniau "kosulys", atrodydavo tiesiog kosulys, duodavau prospaną paprastai, po savaitės pusantros, jei nepraeidavo, brontex ar fluditec, retsykiais gydytoja skirdavo gerti ventoliną.
ateityje, tik pasirodžius slogai, nuo pirmos dienos reikės duoti antialerginių vaistų, aerius sirupo, o pradėjus kosėti, purkšti ventoliną. pagaliau tikiuosi kad nebesulauksime ar itin greitai pašalinsime naktinius priepuolius, kai neįmanoma miegoti nei jam, nei mums.
diagnozė: astminis bronchitas. gavome tarpinę įkvepiamiems vaistams, babyhaler, ir purškiamo ventolin'o. turime siuntimą pas alergologą tyrimams kam alergiškas. kolegė su savo vaiku visai neseniai praėjo šią 'astminių bronchitų' diagnozavimo procedūrą, tai man pačiai jau aiškiau ir ramiau, lyg ir žinau kas kur kaip kodėl.
ką supratau, tai kiekvienas vaikas turi skirtingų įgimtų polinkių, įskaitant ir ligas. vieni beveik niekada neserga bronchitais, sesė mūsų (nors istorija rodo kad net ligoninėje gulėjo su obstrukciniu, kaip tik po mėnesio lankymo darželio..) o kiti tik jais... kaip kad Jonas.

Comments

xena said…
ooooo, nelinksmos naujienos... na linkime kad nesurastų jums jokiu rimtų alergijų

Popular Posts