kaip mes sergame

taigi, per visa ilga rudeni - keturios ilgos dvisavaitines slogos. tridiene karstine ir uzsilikusi temperatura jau antras menuo. LOR nieko nemato, sako kad mama blogai vaika priziuri. as ta prasme. pulmonologai nieko negirdi plauciuose. kraujas beveik nieko nerodo, o po penicilino kurso visai nieko, isskyrus anemija siek tiek, zemas hemoglobinas. mano nuomone, tai del ligos.. ne siaip mazakraujyste.
hematologas konsultavo, nieko. slapimo tyrimas dukart darytas, geras. visaud organu echoskopija ta proga pasidarem, viskas gerai.
papuolem, visai netycia, pas domarkiene, infektologe, santariskese. sako - as patirties turiu, todel pasakysiu kas yra. streptokokas.... paeme paselius tonziliu ir nosytes, senden skambinau - auga. streptokokas ir Moraxella. kita savaite galutiniai atsakymai ir tolimesnis veiksmu planas.
tiek reikejo ir mums kankintis ir vaikui, kol eme aisketi kas. oi, pikta esu, ant saves, ant gydytoju.. seniai buvo galima paseli paimti ir padaryti... ji beria, as galvoju kad alergija, uosvis sako kad infekcine alergija, ne nuo maisto.. o pasirodo tikrai, nuo streptokoko.
idomiausia dalis cia, internete radau: Mikrobiologijos laboratorijos duomenimis, 27 proc. Haemophilus influenzae ir 37 proc. Moraxella catarrhalis padermių gamina β laktamazes, dėl kurių pasireiškia atsparumas penicilinui ir ampicilinui ar amoksicilinui. Šioms infekcijoms gydyti tiktų antibiotikai su β laktamazių inhibitoriais arba ne β laktaminiai antibiotikai – makrolidai, fluorochinolonai.
taigi, penicilina sugerem - be reikalo, maciau, kad nuo jo tik beria ir pilva skauda, nei slogos, nei temperaturos neveikia.

Comments

Popular Posts